Proiect: Închisoare până la 10 ani pentru cei care răspândesc intenţionat boli contagioase in România

Postat la 18 martie 2020 368 afişări

Proiect: Închisoare până la 10 ani pentru cei care răspândesc intenţionat boli contagioase in România

Trei senatori PNL, Alina Gorghiu, Iulia Scântei şi Daniel Fenechiu, vor depune la Senat un proiect care prevede închisoare între 3 şi 10 ani pentru cei care infectează cu boli contagioase două sau mai multe persoane şi între 5 şi 15 ani de închisoare, dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei.

Iniţitiva legislativă modifică şi completează articolul 352 „Infracţiuni contra sănătăţii publice - Zădărnicirea combaterii bolilor”, din Legea 286/2009 privind Codul penal.

Modificările propuse prin proiectul de lege sunt următoarele:

„Art. 352 - (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase dacă a pus în pericol sănătatea, integritatea sau viaţa uneia sau mai multor persoane sau a creat un pericol cu privire la răspândirea unei boli infectocontagioase, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a fost săvârşită de către o persoană suspectată sau confirmată medical ca fiind infectată cu o boală infectocontagioasă, pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani.

(3) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) şi (2) au avut ca urmare răspândirea unei boli infectocontagioase sau infectarea unei alte persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

(4) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) şi (2) au avut ca urmare infectarea a două sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.

(5) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) şi (2) au avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchisoare,
boli,
proiect,
prevedere,
infectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.