Prima reacţie a Vivre de după pierderile de 85 mil. lei din 2021 care au dus la înjumătăţirea preţului bondurilor de la BVB

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 23 mai 2022 231 afişări

Prima reacţie a Vivre de după pierderile de 85 mil. lei din 2021 care au dus la înjumătăţirea preţului bondurilor de la BVB

Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre, cu două emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a avut prima reacţie la BVB după ce, în urmă cu aproximativ o lună, compania a publicat pierderi de 85 de milioane de lei în 2021, iar auditorul EY şi-a exprimat rezerve în privinţa continuării activităţii grupului. Toate aceste raportări au dus la o scădere puternică a preţului obligaţiunilor Vivre – VIV25E şi VIV26E.

Citiţi mai jos reacţia completă a Vivre, aşa cum este publicată la Bursa de la Bucureşti. Documentul este semnat de Călin Fusu, CEO:

„Vivre Deco S.A. („Emitentul”) informează deţinătorii de obligaţiuni (tranzacţionate sub simbolurile VIV25E si VIV26E) si toate părţile interesate, în urma solicitării de clarificare numărul D6 8688 din 09/05/2022 primite din partea Autorităţii de Supraveghere Financiare, asupra următoarelor precizări:

  1. Aspectele care au generat imposibilitatea auditorului să exprime o opinie asupra situaţiilor financiare sunt detaliate de către auditor în bazele opiniei (pagina 46) din raportul anual publicat precum şi în Nota 2 (6) din Situaţiile Financiare (pagina 59). Menţionăm că motivele exprimate de auditor se refera, în opinia Societăţii, exclusiv la capacitatea auditorului de a evalua incertitudini viitoare, nu la alte interpretări sau înregistrări contabile.

 

  1. Menţionăm de asemenea că Nota 2 (6) prezintă în detaliu acţiunile planificate de către conducerea Societăţii pentru remedierea situaţiei financiare şi că acestea sunt în curs de implementare.
  1. Conducerea Societăţii cunoaşte prevederile articolelor 153^24 alin (1) si alin (5) din Legea 31/1990 şi în acest sens va fi convocată o Adunare Generală Extraordinară cu respectarea termenelor legale precum şi a celei prevăzute de Actul Constitutiv al Societăţii, ordinea de zi cuprinzând propunerea respingerii oricăror demersuri care ar putea avea ca obiect eventuala dizolvare a societăţii, precum şi aprobarea măsurilor ce vor asigura continuitatea activităţilor societăţii. Precizăm că opinia conducerii şi a acţionarilor este că activitatea Societăţii rămâne viabilă şi că dizolvarea Societăţii nu este justificată, necesară sau în beneficiul vreunei părţi interesate.”.

Raportul financiar publicat la finele lunii trecute – în care EY face referire la incertitudini „care pot indica îndoieli semnificative în legătură cu capacitatea grupului de a-si continua activitatea în viitorul apropiat” – a dus la cele mai scăzute preţuri pentru o finanţare antreprenorială din istoria BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bvb,
reactie,
pierderi,
pret,
obligatiuni,
vivre

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.