Prima reacţie a EMA în cazul suspendării vaccinării cu AstraZeneca de către marile ţări UE: „Beneficiul depăşeşte riscul”. Joi va fi anunţat verdictul

Postat la 16 martie 2021 216 afişări

Prima reacţie a EMA în cazul suspendării vaccinării cu AstraZeneca de către marile ţări UE: „Beneficiul depăşeşte riscul”. Joi va fi anunţat verdictul

EMA a declarat că autoritatea de reglementare continuă să evalueze vaccinul AstraZeneca.

Directorul EMA: ”Nu există vreun indiciu că vaccinarea a provocat coagularea sângelui”. Emer Cooke: "Rămânem ferm convinşi că beneficiile depăşesc riscul”. EMA va anunţa joi rezultatul studiului asupra siguranţei utilizării vaccinului AstraZeneca

Directorul executiv al Agenţiei Europene a Medicamentelor (EMA), Emer Cooke, a declarat, marţi, că autoritatea de reglementare continuă să evalueze vaccinul AstraZeneca şi nu va da rezultatul revizuirii astăzi, relatează BBC.

Aceasta a spus că nu este ceva „neaşteptat” să vezi reacţii adverse după lansarea pe scară largă a vaccinurilor, dar ele trebuie să fie „evaluate rapid”.

"Rămânem ferm convinşi că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea Covid-19, cu riscul asociat de spitalizare şi deces, depăşesc riscul acestor efecte secundare," a declarat Emer Cooke.

Emer Cooke a menţionat că mii de oameni din întreaga UE dezvoltă tromboze, în fiecare an, din mai multe motive şi că nu au fost raportate creşteri ale cheagurilor de sânge în studiile clinice ale vaccinului AstraZeneca. Totuşi, experţii vor întreprinde o „analiză foarte riguroasă” şi vor face o recomandare joi, a spus ea.

”În acest moment, nu există dovezi că vaccinarea a cauzat aceste probleme. Ele nu au fost menţionate în studiile clinice şi nu sunt enumerate ca efecte secundare cunoscute sau aşteptate,” a adăugat aceasta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
risc,
beneficii,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.