Prima ieşire publică a noului şef al BRD: banca anunţă rezultatele pe 13 februarie

Autor: Ciprian Botea Postat la 01 februarie 2013 33 afişări

BRD, a doua bancă din sistem după activele deţinute, va anunţa pe 13 februarie rezultatele financiare aferente anului 2012, atunci urmând să aibă loc şi prima ieşire publică a noului şef al băncii, francezul Philippe Lhotte (foto), care a preluat poziţia de preşedinte şi director general în toamna anului trecut.

BRD, a doua bancă din sistem după activele deţinute, va anunţa pe 13 februarie rezultatele financiare aferente anului 2012, atunci urmând să aibă loc şi prima ieşire publică a noului şef al băncii, francezul Philippe Lhotte (foto), care a preluat poziţia de preşedinte şi director general în toamna anului trecut. Banca va publica pe 13 februarie rezultatele preliminare de anul trecut, raportul final urmând să fie dat publicităţii în a doua jumătate a lunii aprilie. BRD a raportat după primele nouă luni de anul trecut un profit de numai 10 milioane de lei, după ce a intrat pe pierdere în trimestrele al doilea şi al treilea din cauza cheltuielilor mari cu provizioanele de risc. Lhotte a preluat conducerea băncii în toamna anului trecut, dar până acum nu a avut nicio ieşire publică. El a venit de la filiala SocGen din Bulgaria - Expressbank, pe care a condus-o în ultimii şapte ani. SocGen, care controlează 60,2% din BRD, l-a ales pe bancherul francez să preia conducerea băncii din România după ce Alexandre Maymat, cel desemnat la sfârşitul lui 2011 pentru ocuparea acestui post, a hotărât să se retragă. Acţiunile BRD sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, acestea fiind cotate ieri la 8,8 lei. La acest preţ, capitalizarea băncii este de 6,2 miliarde de lei (1,4 mld. euro).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BRD,
rezultate financiare,
Philippe Lhotte
/actualitate/prima-iesire-publica-a-noului-sef-al-brd-banca-anunta-rezultatele-pe-13-februarie-10537322
10537322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.