Preţurile producţiei industriale s-au redus în aprilie cu 2,8%, cel mai mult în industria energetică

Autor: Raluca Ghinea Postat la 02 iunie 2015 74 afişări

Preţurile producţiei industriale au scăzut în aprilie cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii pe piaţa internă cu 2,4% şi pe cea externă cu 3,5%, cea mai mare diminuare a preţurilor fiind consemnată de industria energetică, cu 8,7%.

Industria bunurilor de capital a consemnat o scădere a preţurilor cu 2,8%, iar cea a bunurilor intermediare cu 0,1%. Pe de altă parte, preţurile din industria bunurilor de uz curent au crescut cu 1,1%, iar în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna martie, preţurile pe total piaţă s-au redus cu 0,5%, înregistrând o scădere cu 0,7% pe piaţa internă, în timp ce piaţa externă a consemnat o stagnare.

În industria energetică preţurile au fost mai mici cu 1,5%, în cea a bunurilor de capital cu 0,5%, iar la bunurile intermediare şi cele de folosinţă îndelungată cu câte 0,1%.

Preţurile din industria bunurilor de uz curent au crescut însă cu 0,1%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRODUCŢIE INDUSTRIALĂ,
PREŢURI,
/actualitate/preturile-productiei-industriale-s-au-redus-in-aprilie-cu-2-8-cel-mai-mult-in-industria-energetica-14385187
14385187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.