Pretul scaderii cotei unice: Guvernul vrea impozitarea pensiilor si scaderea indemnizatiilor pentru mame

Postat la 20 octombrie 2010 14 afişări

Pentru a convinge FMI ca micsorarea contributiilor sociale si a cotei unice este o masura buna, care nu afecteaza bugetul, Guvernul ar putea propune impozitarea tuturor pensiilor si scaderea, din nou, a indemnizatiilor pentru mame.

Guvernul va negocia cu oficialii FMI, a caror vizita oficiala incepe astazi, o eventuala scadere a contributiilor sociale platite pentru fiecare angajat in parte, dar si posibilitatea de a micsora cota unica de la 16% la 12%. Pe lista cu lucruri pe care Executivul ar vrea sa le taie se afla insa si indemnizatiile acordate mamelor, dar si pensiile, prin impozitare.

Micsorarea contributiilor sociale aplicate salariilor de la 44% la 41%, in total, ar urma sa fie aplicata partii platite de catre angajatori. Salariatii ar putea avea si ei de castigat insa daca se va scadea nivelul cotei unice cu 4%, dupa cum au declarat recent surse din PDL.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-scaderii-cotei-unice-guvernul-vrea-impozitarea-pensiilor-si-scaderea-indemnizatiilor-pentru-mame-7504736
7504736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.