Preţul petrolului scade, dar va înregistra cea mai mare creştere lunară dintr-un deceniu

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 mai 2020 109 afişări

Preţul petrolului scade, dar va înregistra cea mai mare creştere lunară dintr-un deceniu

Preţurile petrolului au scăzut vineri în urma reducerii cererii de combustibil din SUA, a temerilor unui al doilea val de coronavirus în Coreea de Sud şi a înrăutăţirii a relaţiilor SUA-China, dar sunt încă pe cale de a obţine un câştig lunar important, relatează Reuters.

Petrolul Brent cu livrarea în iulie a scăzut cu 1,16 dolari, sau 3,3%, la 34,13 dolari pe baril, în timp ce contractele din august au scăzut cu 1,11 dolari, sau 3,1%, la 34,92 dolari. Petrolul american West Texas (WTI) a scăzut cu 1,28 dolari sau 3,8%, la 32,43 dolari.

Ambele contracte erau în curs pentru prima lor pierdere săptămânală, după săptămâni consecutive de câştiguri care le lasă setate pentru cele mai mari câştiguri lunare din ani, datorită reducerilor de producţie şi optimismului faţă de recuperarea cererii conduse de China, au spus analiştii.

WTI este pe cale să înregistreze o creştere lunară record de 72% în luna mai, iar Brent are o majorare de 35% care ar reprezenta cea mai puternică creştere lunară din martie 1999.

"Reacţia globală faţă de propunerea Chinei privind noi legi de securitate pentru Hong Kong continuă să crească, în timp ce există un număr de noi cazuri COVID-19 în Coreea de Sud", a declarat Bjornar Tonhaugend, şeful pieţelor petroliere Rystad Energy.

Preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să îşi anunţe răspunsul la situaţia din Hong Kong, vineri.

Datele Energy Information Administration arătă că stocurile de petrol şi produse din SUA au crescut brusc săptămâna trecută. Cererea de combustibil a rămas scăzută chiar şi în condiţiile în care diverse state au ridicat restricţiile de călătorie pe care le-au impus pentru a stopa coronavirusul, au spus analiştii.

Discuţii privind noi reduceri de producţie între OPEC şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, grup cunoscut sub numele de OPEC +, vor fi angajate în a doua săptămână a lunii iunie.

Arabia Saudită şi unii membri ai OPEC au în vedere extinderea reducerilor de producţie record de 9,7 milioane de barili pe zi din iunie, dar nu au câştigat sprijinul Rusiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preţ,
petrol,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.