Preţul pentru Cupru Min nu cuprinde şi valoarea zăcământului. Ce spune reprezentantul firmei care a făcut evaluarea

Postat la 06 aprilie 2012 6 afişări

Zăcământul de cupru nu a făcut obiectul evaluării patrimoniului Cupru Min pe baza căruia a fost stabilit preţul la licitaţia pentru vânzarea companiei fiindcă nu făcea parte din patrimoniul acesteia şi nici nu ni s-a cerut, a declarat Lidia Cândea, reprezentant al firmei evaluatoare, Evaluar.

Întrebată de ce anume a fost luat în considerare când a fost făcută evaluarea, Lidia Cândea, reprezentant al firmei "Evaluar", a spus că trebuie subliniat că zăcământul nu a făcut obiectul evaluării. "Nu mi s-a cerut, n-a făcut obiectul evaluării fiindcă nu făcea parte din patrimoniul Cupru Min. Zăcământul este în exclusivitate în proprietatea statului şi pentru asta, separat de preţul la care se vinde pachetul de acţiuni al Cupru Min-ului, va fi stabilită o redevenţă de către statul român pentru exploatarea zăcământului. Iar elementele pe care le-am luat în considerare au fost toate, tot ce ţine de patrimoniul unei firme, adică construcţiile, utilajele, obiectele de inventar, creanţele de recuperat, licenţa de exploatare, ceea ce înseamnă un fel de autorizaţie - ca să vă fac să înţelegeţi - un fel de autorizaţie de funcţionare. Deci licenţa de exploatare într-adevăr a făcut obiectul evaluării, la fel au fost evaluate şi datoriile, că firma avea şi datorii, deci a trebuit să se ţină cont şi de ele, pentru că, în afara preţului stabilit sau de vânzare, cumpărătorul va fi obligat la plata tuturor datoriilor pe care societatea le înregistrează la data vânzării pachetului de acţiuni", a spus Lidia Cândea, care a adăugat că nu ştie pe de rost despre ce valoare este vorba.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
cupru min,
reprezentant,
firme
/actualitate/pretul-pentru-cupru-min-nu-cuprinde-si-valoarea-zacamantului-ce-spune-reprezentantul-firmei-care-a-facut-evaluarea-9484849
9484849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.