Preşedintele UE: Nu se întrevede o nouă recesiune în zona euro sau la nivel mondial

Postat la 19 august 2011 44 afişări

Zona euro sau economia mondială nu vor fi afectate de o nouă recesiune, în pofida încetinirii generale a ritmului de creştere, a declarat joi, la Oslo, preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

În privinţa scrisorii preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi a cancelarului german Angela Merkel, prin care i se cere să prezideze zona euro, Van Rompuy a arătat că exercită deja acest rol, dar că oficializarea acestuia revine viitorului summit al liderilor din regiune. " Nu există nicio perspectivă de creştere economică negativă. Ritmul ar putea fi ceva mai lent decât aşteptările, dar nu anticipăm creştere economică negativă, recesiune ", a adăugat oficialul. În privinţa preşedinţiei zonei euro, Van Rompuy a subliniat că a condus deja patru summit-uri ale miniştrilor din regiune, în 2010 şi 2011.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-ue-nu-se-intrevede-o-noua-recesiune-in-zona-euro-sau-la-nivel-mondial-8633568
8633568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.