Preşedintele SUA, Joe Biden, a dezvăluit un plan de 2,3 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 21 iulie 2022 36 afişări

Preşedintele SUA, Joe Biden, a dezvăluit un plan de 2,3 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice

Preşedintele american Joe Biden a anunţat 2,3 miliarde de dolari (1,9 miliarde de lire sterline) pentru a ajuta la construirea unei infrastructuri care să reziste la vremea extremă şi la dezastrele naturale care ameninţă în viitor, a raportat BBC News.

„Schimbarea climatică este literalmente o ameninţare existenţială pentru naţiunea noastră şi pentru întreaga lume”, a spus preşedintele în discursul de miercuri, care a fost rostit în faţa unei foste centrale electrice pe cărbune din oraşul Somerset. „Sănătatea cetăţenilor noştri şi a comunităţilor noastre este în pericol. Aşa că trebuie să acţionăm”.

Banii provin dintr-un buget existent al Agenţiei Federale de Management al Urgenţelor şi vor fi prioritizaţi pentru comunităţile dezavantajate, a spus Casa Albă.

Acesta include 385 de milioane de dolari pentru a ajuta statele să finanţeze unităţi de aer condiţionat în case şi centre de răcire comunitare.

Administraţia intenţionează, de asemenea, să ofere sprijin suplimentar pentru dezvoltarea energiei eoliene offshore în Golful Mexic şi să impună noi standarde la locul de muncă pentru a ajuta la protejarea lucrătorilor de vremea extremă.

Preşedintele Biden a intrat în funcţie promiţând că va restabili credibilitatea SUA în ceea ce priveşte acţiunile climatice.

În prima sa zi, el a semnat un ordin executiv pentru ca SUA să se alăture Acordurilor Climatice de la Paris. În aprilie anul trecut, Biden s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră din SUA cu cel puţin 50% până în 2030.

Dar calea de a transforma aceste promisiuni în fapte nu a fost deloc simplă pentru preşedintele SUA. Această ultimă rundă de ordine executive demonstrează problemele cu care s-a confruntat în realizarea politicii climatice pe căi normale.

Înaintea conferinţei climatice de la Glasgow, Biden a promis că SUA vor oferi 11,4 miliarde de dolari pe an în finanţare pentru climă până în 2024 - pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să abordeze şi să se pregătească pentru schimbările climatice. Dar în martie a reuşit să obţină doar 1 miliard de dolari din aceasta de la Congres - cu doar o treime mai mult decât cheltuielile din epoca Trump.

Ordinele executive de miercuri demonstrează că Biden este hotărât în ​​eforturile sale. Dar, poate, este, de asemenea, precaut să meargă prea departe în utilizarea acestui tip de puteri prezidenţiale.

Chiar luna trecută, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi-a pierdut o parte din puterea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră într-o hotărâre de referinţă a Curţii Supreme a SUA - în urma unui caz cumpărat de 19 state producătoare de cărbune îngrijorate de pierderea locurilor de muncă.

Este clar că liniile de luptă au fost trasate în SUA cu privire la acţiunile climatice - iar timpul va spune cât de departe va ajunge Biden, în timpul mandatului, în îndeplinirea ambiţiilor sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
miliarde,
sua,
joe biden,
clima,
schimbari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.