Preşedintele Google vinde acţiuni evaluate la 2,5 miliarde de dolari

Autor: Marius Oncu Postat la 11 februarie 2013 11 afişări

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, vinde aproximativ 42% din acţiunile pe care le deţine la compania care operează cel mai cunoscut motor de căutare online, valoarea de piaţă a acestora depăşind 2,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Preşedintele Google vinde acţiuni evaluate la 2,5 miliarde de dolari

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, vinde aproximativ 42% din acţiunile pe care le deţine la compania care operează cel mai cunoscut motor de căutare online, valoarea de piaţă a acestora depăşind 2,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Vânzarea acţiunilor face parte dintr-un plan individual al lui Schmidt de diversificare a activelor şi de obţinere de lichidităţi, potrivit unui document transmis autorităţii pentru piaţa de capital din SUA de către Google. Pachetul de 3,2 milioane de titluri vizate pentru vânzare reprezintă circa 42% din totalul de 7,6 milioane de acţiuni pe care Schmidt le deţinea la companie la sfârşitul anului trecut. Acestea reprezintă 2,3% din totalul titlurilor Google şi respectiv 8,2% din drepturile de vot. Preşedintele executiv al Google s-a situat pe poziţia 138 la nivel global în topul miliardarilor publicat de Forbes în martie 2012, cu o avere de aproape şapte miliarde de dolari.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Google,
Eric Schmidt,
acţiuni
/actualitate/presedintele-google-vinde-actiuni-evaluate-la-2-5-miliarde-de-dolari-10555382
10555382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.