Preşedintele Duda spune că nu există „niciun indiciu că a fost un atac intenţionat asupra Poloniei”

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 noiembrie 2022 28 afişări

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că nu există "niciun indiciu" că racheta care a căzut marţi în Polonia a fost un "atac intenţionat" asupra ţării, scrie CNN.

Preşedintele Duda spune că nu există „niciun indiciu că a fost un atac intenţionat asupra Poloniei”

"Nu există niciun indiciu că acesta a fost un atac intenţionat asupra Poloniei. Cel mai probabil, a fost o rachetă S-300 de fabricaţie rusească. Nu avem nicio dovadă în acest moment că a fost o rachetă lansată de partea rusă", a scris el miercuri pe Twitter.

El a adăugat că există "multe indicii" că a fost o rachetă de apărare aeriană, care "din păcate a căzut pe teritoriul polonez".

Căderea rachetei în estul Poloniei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, marchează momentul în care prima dată o ţară NATO a fost lovită direct în timpul conflictului.

Nu este clar, în acest moment, cine a tras racheta şi nici de unde anume a fost lansată, deşi evaluările iniţiale ale SUA sugerează că aceasta provine din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
duda,
rachetă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.