Preşedintele Crucii Roşii: Situaţia umanitară din Gaza este un „eşec catastrofal”

Autor: Cosmin Pirv Postat la 29 octombrie 2023 30 afişări

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a cerut o dezescaladare imediată a ostilităţilor în Gaza şi livrarea de ajutor umanitar. „Un eşec catastrofal pe care lumea nu trebuie să îl tolerize”, susţine preşedintele Comitetului.

Preşedintele Crucii Roşii: Situaţia umanitară din Gaza este un „eşec catastrofal”

„Este inacceptabil ca civilii să nu aibă un loc sigur unde să se ducă în Gaza, pe fondul bombardamentelor masive, iar cu un asediu militar în vigoare nu există nici un răspuns umanitar adecvat posibil în prezent. Acesta este un eşec catastrofal pe care lumea nu trebuie să îl tolereze", a declarat sâmbătă, într-o declaraţie, preşedintele CICR, Mirjana Spoljaric, potrivit CNN.

Spoljaric a adăugat că „imperativul imediat trebuie să fie acela de a salva vieţi”.

„În conformitate cu dreptul umanitar internaţional, părţile sunt obligate să protejeze civilii de efectele operaţiunilor militare în orice moment, să facă distincţia între civili şi ţinte militare şi să nu folosească niciodată scuturi umane pentru a împiedica atacarea obiectivelor militare”, a mai spus Spoljaric.

De asemenea, CICR a cerut „eliberarea imediată a tuturor ostaticilor” şi a reiterat oferta anterioară a organizaţiei de a facilita orice operaţiune viitoare de eliberare a ostaticilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaza,
umanitar,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.