Preşedintele ANRE: De la 1 aprilie, gazele pentru consumatorii casnici vor fi mai scumpe

Postat la 20 martie 2014 39 afişări

Preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ, a declarat, joi, că de la 1 aprilie va fi o creştere de 2% a preţului la gazele naturale la consumatorii casnici, şi cu 5% la consumatorii industriali din piaţa reglementată, adăugând că nu se are în vedere o creştere a preţului la energie electrică.

Preşedintele ANRE: De la 1 aprilie, gazele pentru consumatorii casnici vor fi mai scumpe

 El a participat la o dezbatere organizată de Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaţilor, unde a prezentat raportul ANRE pe 2013, raport care va fi discutat, luni, de Comisiile de specialitate. Întrebat ce scumpiri la gaze şi energie electrică vor fi de la 1 aprilie, Havrileţ a precizat: "La energia electrică nu avem în vedere o creştere a preţului, la gazele naturale este o creştere prevăzută în calendarul convenit cu forurile internaţionale şi este vorba de 2% la consumatorii casnici".

Havrileţ a adăugat că pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, care reprezintă 15%, preţurile la gazele naturale vor creşte cu 5%. "Pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, fac această subliniere pentru că noi avem consumatori şi în piaţa liberă şi în piaţa reglementată, în piaţa reglementată, care este constituită dintr-un raport de 15%, preţurile vor creşte cu aproximativ 5%", a arătat preşedintele ANRE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-anre-de-la-1-aprilie-gazele-pentru-consumatorii-casnici-vor-fi-mai-scumpe-12300610
12300610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.