Cel mai mare mister din istoria aviaţiei

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 martie 2014 118 afişări

O pagină neagră din istoria aviaţiei este cea a Ameliei Earhart, prima femeie pilot care a traversat Oceanul Atlantic şi o lideră a mişcării feministe.

Cel mai mare mister din istoria aviaţiei

Amelia Earhart era pe cale să devină una dintre cele mai influente femei din istoria modernă atunci când, în timpul unei călătorii în jurul lumii, a dispărut în mod misterios. Contactul cu avionul ei s-a pierdut în jurul insulei Howland, un atol pustiu din Oceanul Pacific.

După zeci de ani în care cercetătorii nu au găsit niciun indiciu, în ultimii ani o serie de elemente au readus cazul în atenţia publică. Mai întâi, resturi de avion au fost găsite lângă insulă. La scurt timp, scafandrii au descoperit o sticlă cu soluţie împotriva pistruilor; este cunoscut faptul că Amelia Earhart era deranjată de pistrui şi că urma tratamente pentru eliminarea acestora.

Astfel, devine tot mai plauzibil scenariul ca Earhart şi navigatorul ei, Fred Noonan (aflat şi el în avion), să-şi fi petrecut restul zilelor ca naufragiaţi pe insula din Oceanul Pacific.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-mister-din-istoria-aviatiei-12285772
12285772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.