Presa germana: Nicolas Sarkozy a obligat UE sa accepte problema romilor

Postat la 18 septembrie 2010 16 afişări

Lipsa de "dragalasenii diplomatice" a lui Nicolas Sarkozy la summitul UE de joi a facut "o favoare" Uniunii, obligand-o sa accepte sa analizeze problema romilor, comenteaza Der Spiegel in editia online.

Desi Sarkozy "nu si-a facut multi prieteni in UE prin apararea agresiva a expulzarii romilor", comentatorii germani considera ca el a facut un serviciu Uniunii Europene, impunand pe agenda acesteia subiectul romilor. "Guvernul Sarkozy are dreptate cand cere unor tari ca Romania sa faca mai mult pentru romi" , scrie Suddeutsche Zeitung , adaugand ca "este greu sa-l condamni pe Sarkozy pentru ca a actionat impotriva taberelor ilegale din Franta". Ziarul remarca insa ca motivele lui Sarkozy sunt gresite, deoarece el incearca, "din motive populiste", sa prezinte problema romilor din Franta drept "cea mai mare problema" a tarii, "o idee absurda".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Franta,
imigranti,
rromi,
expulzare,
Sarkozy
/actualitate/presa-germana-nicolas-sarkozy-a-obligat-ue-sa-accepte-problema-romilor-7297934
7297934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.