Premierul italian: Neînţelegerile din zona euro privind criza pot conduce la "dezintegrarea psihologică" a UE

Postat la 06 august 2012 8 afişări

Neînţelegerile din zona euro privind măsurile necesare pentru rezolvarea crizei datoriilor de stat subminează viitorul Uniunii Europene şi ameninţă să conducă la "dezintegrarea psihologică" a Europei, a declarat premierul italian Mario Monti într-un interviu pentru Der Spiegel, preluat de Bloomberg.

"Tensiunile care au acompaniat zona euro în ultimii ani dau deja semne ale unei dezintegrări psihologice a Europei. Pot numai să salut declaraţia BCE (Băncii Centrale Europene - n.r.) că există o «disfuncţionalitate severă» a pieţei obligaţiunilor de stat din zona euro. Este adevărat, de asemenea, că unele ţări trebuie să suporte costuri de finanţare «extraordinar de ridicate» pentru a-şi refinanţa datoriile. Exact asta spun şi eu, de mult timp", a afirmat Monti în interviul prezentat duminică de revista germană Der Spiegel. Liderul italian a reiterat apelul pentru acţiuni rapide la nivelul zonei euro în vederea scăderii dobânzilor pentru statele aflate în dificultate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
italia,
dezintegrare,
neintelegeri
/actualitate/premierul-italian-neintelegerile-din-zona-euro-privind-criza-pot-conduce-la-dezintegrarea-psihologica-a-ue-9924395
9924395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.