PREMIERĂ pentru România: Iohannis invită manifestanţii din Piaţa Universităţii să indice persoanele cu grad ridicat de reprezentativitate pentru consultările de la Cotroceni

Autor: Roxana Preda Postat la 05 noiembrie 2015 272 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis invită coaliţiile de ONG "cu largă recunoaştere publică" să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, iar pe manifestanţi "să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mişcările civice din ultimele zile".

Într-un comunicat referitor la consultarea preşedintelui Iohannis cu societatea civilă, Administraţia Prezidenţială menţionează că "un număr important de organizaţii non-guvernamentale şi-au luat ca misiune reforma instituţiilor publice, transparentizarea şi democratizarea proceselor politice şi au contribuit semnificativ la politici publice mai bune şi în serviciul cetăţeanului" şi că, "pe de altă parte, zeci de mii de cetăţeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta paşnic şi pentru a-şi exprima nemulţumirile".

Sursa citată precizează că preşedintele Iohannis "invită coaliţiile de organizaţii non-guvernamentale cu largă recunoaştere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior".

"De asemenea, Preşedintele României invită pe manifestanţi să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mişcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email consultari@presidency.ro până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact", se mai arată în comunicat.

Consultările se vor desfăşura "într-un cadru de dialog funcţional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanţi", menţionează sursa citată.

"Societatea civilă va rămâne şi pe viitor un partener de dialog al Administraţiei Prezidenţiale şi astfel de consultări vor avea loc cu regularitate", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că a urmărit cu mare atenţie protestele şi că are un mesaj important pentru cei care au fost în stradă.

"V-am văzut, v-am auzit. Voi ţine cont de solicitările voastre", a spus preşedintele.

În acest context, şeful statului a anunţat că a decis ca, în premieră, să consulte un nou actor, în continuara discuţiilor pe care le va avea cu partidele parlamentare.

"Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice să avem un acord cu societatea civilă, să consult în premieră un nou actor. Voi convoca pentru vineri după-amiaza un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile", a precizat preşedintele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
PREMIER,
INTERIMAT
/actualitate/premiera-pentru-romania-iohannis-invita-manifestantii-din-piata-universitatii-sa-indice-persoanele-cu-grad-ridicat-de-reprezentativitate-pentru-consultarile-de-la-cotroceni-14875740
14875740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.