NASA a făcut public un VIDEO inedit la calitate HD cu erupţiile de la suprafaţa Soarelui

Autor: Raluca Bădoiu Postat la 05 noiembrie 2015 234 afişări

Este o premieră până şi pentru cei de la NASA să realizeze mai multe filme de calitate ultra HD cu momente spectaculoase suprinse în galaxia noastră. Cel mai interesant filmuleţ care a fost făcut public este "portretul Soarelui", scrie Eye Opening.

NASA a realizat primele sale filme de o calitate ultra HD, iar rezultaul este spectaculos. Printre imaginile surprinse din spaţiu, se numără un film de 30 de minute, cu portretul Soarelui, care a fost montat din imaginile captate de către Observatorul Dinamicii Solare. 

Observatorul Dinamicii Solare a fost lansat în anul 2010 si a fost special conceput pentru a examina Soarele, captând imagini din 10 lungimi de undă diferite, informează Eye Opening

 Fiecare lungime de undă captată de Observatorul Dinamicii Solare evidenţiază diferitele temperaturi ale materialului solar. În observarea acestor multiple tipuri de radiaţie, NASA poate urmări diferite faţete ale activităţii solare, precum erupţiile solare şi fluxurile de plasmă electrificată numite şi buclele coroanei.

Punându-le pe toate împreună într-o rezoluţie de ultimă tehnologie 4K, NASA  a creat o imagine a Soarelui nemaivăzută de publicul larg până acum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nasa,
soare,
video,
inedit
/actualitate/nasa-a-facut-public-un-video-inedit-la-calitate-hd-cu-eruptiile-de-la-suprafata-soarelui-14874905
14874905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.