Statul Islamic revendică din nou doborârea avionului rus în Egipt

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 04 noiembrie 2015 89 afişări

Steagurile ruse au fost coborâte în bernă la Sankt Petersburg, în memoria celor 224 de persoane care şi-au pierdut viaţa în drama din Egipt, iar în timp ce Rusia îşi plângea morţii Statul Islamic a revendicat miercuri, din nou, doborârea avionului Kogalimavia în Sinai, relatează Euronews.

Jihadişti SI au revendicat, într-un mesaj postat pe Twitter, doborârea Airbusului rusesc al companiei Kogalimavia, deţinătoarea brandului Metrojet.

Însă ei subliniază că nu este responsabilitatea lor să dovedească modul în care au comis presupusul atac.

Oficiali au atras atenţia să nu fie trase concluzii pripite cu privire la cauzele tragediei.

Preşedintele egiptean Abdul Fattah el-Sisi a anunţat o consolidare a măsurilor de securitate pe aeroportu de la Sharm el-Sheikh, de unde a decolat sâmbătă azborul KGL9268 către Sankt Petersburg.

Autorităţile ruse au extins zona de căutare la locul prăbuşirii Airbusului A321 şi au trimis avioane fără pilot în ajutorul anchetatorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
STATUL ISLAMIC,
KGL9268
/actualitate/statul-islamic-revendica-din-nou-doborarea-avionului-rus-in-egipt-14874319
14874319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.