PREMIERĂ ÎN GRECIA: A eliminat o restricţie veche de 100 de ani

Postat la 04 noiembrie 2013 41 afişări

Magazinele din Grecia au deschis pentru prima dată duminica, cu program prelungit, guvernul relaxând o restricţie veche de 100 de ani pentru a încuraja consumul populaţiei, însă retailerii spun că problema nu este programul de lucru, ci bugetele strâmtorate ale consumatorilor, potrivit WSJ.

PREMIERĂ ÎN GRECIA: A eliminat o restricţie veche de 100 de ani

 "Nici măcar un client nu a intrat astăzi. Nu orele de lucru erau problema, ci dacă populaţia are bani sau nu", comentează pentru Wall Street Journal proprietarul unui magazin de îmbrăcăminte din centrul Atenei.

Potrivit noilor reglementări, adoptate de guvern la presiunile creditorilor internaţionali, magazinele universale din Grecia pot lucra şapte duminici pe an, în timp ce magazinele mai mici, independente, pot deschide în fiecare duminică.

Până acum, retailerii din Grecia puteau lucra maximum două duminici pe an, una dintre cele mai restricţionate pieţe de consum din Europa în ceea ce priveşte sfârşitul săptămânii, cu reguli care datează de la 1908.

Guvernul speră că decizia va creşte competitivitatea şi va crea zeci de mii de locuri de muncă într-o economie cu un şomaj de 27%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premiera-in-grecia-a-eliminat-o-restrictie-veche-de-100-de-ani-11617669
11617669
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.