Premiera "Don Carlo", de Giuseppe Verdi, la Opera Naţională din Bucureşti, duminică

Postat la 13 februarie 2018 130 afişări

"Don Carlo", o operă în patru acte de Giuseppe Verdi, pusă în scenă de regizorul Mario De Carlo, va avea premiera pe 18 februarie şi 22 februarie, de la ora 18.30, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Premiera "Don Carlo", de Giuseppe Verdi, la Opera Naţională din Bucureşti, duminică

Cu un libret în limba franceză semnat de Joseph Méry şi Camille du Locle, după tragedia lui Friedrich Schiller, opera "Don Carlos" i-a fost solicitată lui Verdi de Opera din Paris - unde a avut loc şi premiera, la data de 11 martie 1867. Compozitorul a revenit apoi asupra lucrării sale, dăruind contemporanilor şi o versiune în limba italiană, care a fost prezentată la Teatro alla Scala din Milano pe 10 ianuarie 1884. Astfel, opera "Don Carlos" comandată de francezi va fi denumită în ţara lui Verdi "Don Carlo", versiune reprezentată frecvent în paralel cu cea originală, în limba franceză.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.