Premieră: Cinci afaceri antreprenoriale româneşti sunt evaluate la peste 1 miliard euro fiecare

Autor: Cristina Roşca Postat la 22 noiembrie 2021 132 afişări

România are în 2021, pentru prima dată în istoria sa, cinci afaceri antreprenoriale evaluate la peste 1 miliard de euro fiecare, dar şi alte cinci a căror valoare se apropie de acest prag, fiind cotate la 798 până la 980 de milioane de euro, relatează ZF.

Premieră: Cinci afaceri antreprenoriale româneşti sunt evaluate la peste 1 miliard euro fiecare

UiPath - primul unicorn românesc, în prezent companie de tehnologie listată pe cea mai puternică piaţă de capital din lume, bur­sa de la New York, Pavăl Holding - com­pa­nia „umbrelă“ prin care fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl controlează retailerul de bri­co­laj Dedeman, dar şi o serie de pariuri la bur­sa de la Bucureşti, precum şi Banca Transilvania - cea mai puternică bancă lo­cală după active - sunt cele mai valo­roase trei com­pa­nii antre­prenoriale ro­mâneşti în acest an, potrivit celei de-a 16-a ediţii a anuarului Top 100 cele mai valo­roa­se companii din România, realizat în cola­borare cu casa de investiţii BT Capital Partners şi cu Veridio.

Grupul Bitdefender şi retailerul electo-IT Altex completează grupul companiilor cu evaluări de peste un miliard de euro.

Pentru al şaptelea an consecutiv, în acest catalog sunt analizate şi cele mai pu­ternice 25 de afaceri antreprenoriale ro­mâ­neşti, ace­le afaceri care au reuşit, mai re­pede sau mai greu, în trei decenii de capita­lism, să pună pe piaţă un bun sau un ser­viciu care să le du­că în prima ligă a busi­nessului local.

Pavăl Hol­ding a intrat în clasament direct pe locul 2, cu o evaluare de 4,2 mld. euro, şi a Chim­com­plex pe poziţia a şaptea, companie co­tată la doar un pas de 1 mld. euro. Pavăl Holding înlo­cu­ieşte astfel Dede­man în top, în ediţia din acest an fiind evaluat întregul portofoliu al fraţilor Pavăl, nu doar retailerul de bricolaj care re­prezintă cea mai importantă parte a portofoliului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
evaluare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.