Preluarea AXA de către Astra, condiţionată de majorarea capitalului Astra şi ieşirea din redresare

Postat la 06 august 2014 37 afişări

Aprobarea tranzacţiei prin care Astra va prelua subsidiara din România a grupului francez AXA este condiţionată majorarea capitalului social al Astra şi redresarea financiară a companiei, se arată într-un răspuns al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) remis la solicitarea MEDIAFAX.

Preluarea AXA de către Astra, condiţionată de majorarea capitalului Astra şi ieşirea din redresare

 "Planul de redresare financiară pentru Astra Asigurări a fost prezentat de către administratorul special KPMG Advisory şi aprobat de către ASF în data de 7 aprilie 2014. Planul prevede şi eventuala achiziţie a subsidiarei din România a grupului AXA de către Astra, după majorarea capitalului social făcută de către acţionarii Astra şi după redresarea financiară a companiei. Acestea sunt precondiţii pentru potenţialul achizitor în vederea încadrării în prevederile legale privind preluarea unei alte companii", se arată într-un răspuns al ASF remis, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX.

Reacţia ASF survine unei cereri a proprietarului Astra, The Nova Group Investments Romania (TNG), prin care a solicitat un răspuns oficial referitor la aprobarea tranzacţiei prin care asigurătorul urma să preia subsidiara din România a grupului francez AXA, operaţiune inclusă de administratorul special al Astra în planul de redresare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/preluarea-axa-de-catre-astra-conditionata-de-majorarea-capitalului-astra-si-iesirea-din-redresare-13042633
13042633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.