Precizările CNCAV privind decesul unui bărbat vaccinat recent

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 martie 2021 155 afişări

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 face precizări legate de decesul unui bărbat de 45 de ani din judeţul Argeş, vaccinat, care a murit acasă.

Precizările CNCAV privind decesul unui bărbat vaccinat recent

Astfel, în 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, judeţul Argeş.

În urma efectuării triajului medical şi a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conştienţei suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigaţiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleaşi zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

În dimineaţa zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanţă, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

DSP Argeş a sesizat autorităţile pentru efectuarea procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidenţă cu dislipidemie şi valori tensionale crescute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
deces,
precizări

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.