Poza zilei: Muzeul statuilor subacvatice

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 septembrie 2012 78 afişări

Peste 400 de statui de oameni în mărime naturală populează spaţiul misterios al muzeului de artă subacvatic din Cancun, Mexic, una dintre cele mai mari şi mai spectaculoase atracţii ale acestei zone turistice.

Spaţiul muzeului subacvatic - MUSA (Museo Subacuático de Arte) - este inclus în Parcul Naţional Marin, pentru importanţa lui de mediu, dat fiind că un scop pentru care a fost înfiinţat muzeul a fost să ilustreze interacţiunea armonioasă între formele artistice create de om şi recifele naturale din zonă. Statuile, amplasate în două galerii - prima la opt metri adâncine, accesibilă atât scufundătorilor, cât şi practicanţilor de snorkeling, iar a doua la patru metri adâncime sub nivelul apei - ocupă o suprafaţă de 420 mp şi cântăresc peste 200 de tone. Parcul Marin Cancun atrage peste 750.000 de vizitatori anual.

Muzeul a fost înfiinţat în 2009 de Jaime Gonzalez Cano de la Parcul Naţional Marin, Roberto Diaz de la Asociaţia Nautică din Cancun şi artistul plastic Jason deCaires.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poza zilei,
turism,
muzeu,
Cancun,
Mexic,
statui,
subacvatic
/actualitate/poza-zilei-muzeul-statuilor-subacvatice-10010796
10010796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.