Povestea tânărului care câştigă 10.000 de dolari pe zi de acasă

Autor: Ioana Matei Postat la 01 septembrie 2014 5536 afişări

Povestea tânărului care câştigă 10.000 de dolari pe zi de acasă

Anthony Green se trezeşte în fiecare dimineaţă în apartamentul său din Manhattan, se plimbă prin cartier, savurează o cafea apoi o omletă. Apoi, între 7:30 şi 6 p.m., stă la masa sa din bucătărie în faţa unui calculator şi câştigă câte 1.000 de dolari în fiecare oră, potrivit Business Insider.

Cum? Îi ajută pe elevii de liceu să dobândească abilităţile de care au nevoie pentru a fi admişi la cele mai bune colegii din Statele Unite ale Americii. Elevii plătesc câte 1.500 de dolari pentru 90 de minute de meditaţii, iar pentru o pregătire ideală, Green insistă asupra unui minimum de 14 astfel de şedinţe. Şedinţele de meditaţii se petrec exclusiv pe Skype, iar elevii lui Green nu au trecut niciodată pragul casei sale.

La începutul afacerii sale, Green a angajat 50 de tutori care să lucreze pentru el. “Nu aveam idee ce fac. Mă gândeam doar să angajez oameni deştepţi”. Green a realizat însă  la scurt timp că nu fiecare geniu pe care l-a angajat putea efectiv să împărtăşească ceea ce ştia unui adolescent. Şi-a remodelat afacerea şi a început să se concentreze pe propria tehnică. “Nu sunt un manager”, recunoaşte el.

Fiecare student trebuie să dedice studiului două săptămâni şi să înceapă cu trei luni înainte de examenele naţionale SAT din SUA. În pofida preţului ridicat, cererea pentru cursurile lui Green este atât de ridicată, încât el trebuie să refuze uneori noi clienţi, iar linia de aşteptare pentru serviciile sale să dureze chiar patru ani.

Secretul lui este, potrivit declaraţiilor meditatorului,  folosirea intuiţiei pentru a identifica rapid slăbiciunile clientului. “O mare parte din succesul meu este că chiar mi-am dorit să învăţ” a declarat el pentru Business Insider.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apartament,
tanar,
elevi,
meditatii,
manhattan
/actualitate/povestea-tanarului-care-castiga-10-000-de-dolari-pe-zi-de-acasa-13182407
13182407
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.