Povestea românului care a lansat una dintre cele mai vechi agenţii de turism din România

Postat la 31 martie 2024 816 afişări

Povestea românului care a lansat una dintre cele mai vechi agenţii de turism din România

Alin Burcea are un stil de viaţă caracterizat de călătorii lungi şi aventuri, preferând mijloace de transport alternative precum maşina, trenul sau vaporul în locul avionului.Această atitudine ilustrează pasiunea sa pentru explorarea lumii şi evitarea obişnuitului, ceea ce ar putea reflecta şi atitudinea sa faţă de afaceri.

În urmă cu peste trei decenii a fondat Paralela 45, în primăvara anului 1990. Este, de asemenea, fondator al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, înfiinţată în 1990, şi primul preşedinte al acesteia. A fost secretar de stat în Ministerul Turismului în 2001-2002 şi a condus ANAT în 1990-1993 şi 2016-2018, iar în prezent este prim-vicepreşedinte al asociaţiei. Executivul este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a urmat cursuri de specializare în turism în Israel, Grecia şi România, iar din 2005 este doctor în turism de afaceri.

Profilul lui Alin Burcea, fondator şi CEO, Paralela 45, a apărut în ultima ediţie a anuarului 100 Cei mai admiraţi CEO din România, unde s-a clasat pe poziţia 90.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.