Povestea primului mare miliardar care şi-a pierdut averea din cauza crizei economice

Postat la 12 noiembrie 2011 35 afişări

Sean Quinn, cunoscut drept "Mighty Quinn", a fost cel mai bogat om din Irlanda. În 2008 deţinea o avere de 3,7 miliarde de lire sterline. Vineri, Înalta Curte din Belfast a declarat falimentul omului de afaceri, care are acum datorii de 2.5 miliarde de lire.

El este primul mare miliardar care îşi pierde averea din pricina crizei financiare. În perioada 2000-2007, Irlanda a înregistrat o perioadă de boom economic, ceea ce a contribuit la creşterea averii lui Quinn, care avea afaceri în asigurări şi construcţii. După declanşarea crizei financiare, el a mizat pe Banca Anglo-Irlandeză, cumpărând acţiuni ale acesteia şi riscând astfel întreaga avere a familiei.

La scurt timp după ce a achiziţionat respectivele acţiuni la Banca Anglo-Irlandeză, aceasta a dat faliment, calculele recente indicând că el are datorii de 2.5 miliarde de lire sterline. "Nu are în acest moment nicio posibilitate de a-şi plăti datoriile. A rămas cu foarte puţine bunuri", a declarat avocatul lui Quinn.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-primului-mare-miliardar-care-si-a-pierdut-averea-din-cauza-crizei-economice-8967193
8967193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.