Portugalia, nerecomandată investitorilor. Fitch a retrogradat ţara în categoria "junk"

Postat la 24 noiembrie 2011 19 afişări

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat joi Portugalia în categoria "junk", nerecomandată investitorilor, din cauza îndatorării ridicate şi a riscurilor mai mari pentru programul de austeritate din cauza înrăutăţirii perspectivelor economice.

Fitch a revizuit în scădere cu o treaptă calificativul Portugaliei, de la "BB+" la "BBB-". Moody's evaluează Portugalia cu rating "Ba2", de asemenea în categoria "junk", în timp ce Standard & Poor's este singura dintre marile agenţii care acordă încă statului portughez rating recomandat pentru investiţii. Adâncirea recesiunii face mai dificilă reducerea deficitului bugetar de către guvernul de la Lisabona, a explicat Fitch, adăugând că se aşteaptă la îndeplinirea obiectivelor fiscale atât pentru acest an cât şi pentru următorul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
portugalia,
fitch,
junk,
retrogradare
/actualitate/portugalia-nerecomandata-investitorilor-fitch-a-retrogradat-tara-in-categoria-junk-9004223
9004223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.