Portugalia a descoperit o "gaură" în finanţele publice de peste un miliard de euro

Postat la 16 septembrie 2011 16 afişări

Banca Portugaliei a anunţat, vineri, că insula Madeira, o mică regiune autonomă a ţării, a raportat în ultimii ani datorii cu 1,1 miliarde euro mai mici decât cele reale, situaţie care pune noi presiuni asupra statului să respecte ţintele bugetare asumate prin programul de ajutor financiar extern.

Potrivit băncii centrale, o evaluare a conturilor regiunii Madeira a arătat că autorităţile insulei nu au raportat datorii de 1,1 miliarde de euro în perioada 2008-2010. Impactul acestei descoperiri asupra deficitului bugetar este estimat la 0,3% din PIB, scrie cotidianul Wall Street Journal.

UE şi FMI au pus la dispoziţia Portugaliei, în luna mai, un pachet de ajutor financiar de 78 miliarde de euro, după ce nivelul ridicat de îndatorare al ţării a cauzat creşterea până la un grad nesustenabil a costurilor de împrumut de pe pieţele financiare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Portugalia,
finanţele publice,
Madeira
/actualitate/portugalia-a-descoperit-o-gaura-in-finantele-publice-de-peste-un-miliard-de-euro-8761415
8761415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.