Ponta: SUA vor avea în continuare în România un partener în faţa ameninţărilor la adresa securităţii

Autor: Departamentul Politic Postat la 14 iunie 2015 141 afişări

Statele Unite ale Americii vor avea în continuare în România acelaşi partener solidar şi de încredere în transmiterea unui răspuns adecvat la ameninţările la adresa securităţii internaţionale şi în susţinerea partenerilor apropiaţi din regiunea Mării Negre şi din Balcani, afirmă premierul Ponta.

El arată, într-un mesaj în care salută aniversarea a 135 de ani de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Americii, că România şi cetăţenii săi au în Statele Unite şi în naţiunea americană "un aliat strategic, un partener de nădejde şi un prieten adevărat".

"Apreciem sprijinul consecvent şi contribuţia valoroasă a Statelor Unite ale Americii la transformarea ireversibilă, modernizarea şi devenirea democratică a României ca partener strategic şi membru respectat al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, ancorat în valorile, principiile şi interesele comune inclusiv privind angajamentul pentru asigurarea securităţii naţionale şi aliate, reprezintă o dimensiune definitorie a politicii externe a României, care influenţează benefic profilul său internaţional", afirmă Ponta.

El adaugă că România rămâne ferm angajată în consolidarea relaţiei şi alianţei privilegiate cu SUA, privind acest parteneriat ca pe un semn al încrederii reciproce şi ca pe o garanţie pentru securitatea, dezvoltarea şi prosperitatea viitoare a ambelor state.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
SUA,
/actualitate/ponta-sua-vor-avea-in-continuare-in-romania-un-partener-in-fata-amenintarilor-la-adresa-securitatii-14451059
14451059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.