Artiştii video interesaţi să participe la iMapp Bucharest 2015 îşi pot înscrie proiectele

Autor: Aurelia Alexa Postat la 13 iunie 2015 55 afişări

Artiştii video pot înscrie proiectele pentru iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, care va avea loc în 19 septembrie pe faţada Palatului Parlamentului, tema din acest an fiind "Elementele - pământ, aer, apă, foc", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Primăria Muncipiului Bucureşti prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a lansat două Open Call-uri în vederea selecţiei participanţilor la concursul internaţional iMapp Bucharest 2015.

Primul este destinat comunităţii internaţionale de artişti video, inclusiv celor din România, urmând a fi selecţionate şase echipe de artişti din întreaga lume pentru show-ul care va avea loc în 19 septembrie 2015, în Piaţa Constituţiei, în cadrul evenimentului cultural Zilele Bucureştiului.

"iMapp Bucharest 2015, unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, va consta în 6 show-uri a câte 4 minute şi 30 de secunde, pe cea mai impresionantă suprafaţă pe care o poate oferi o clădire, şi anume pe faţada Palatului Parlamentului", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

Al doilea Open Call se adresează oricărei persoane cu cetăţenie română pentru un concurs de fotografie deschis publicului larg, cu scopul de a încuraja comunitatea de a participa în mod activ la viaţa culturală a capitalei.

"Cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe faţada Palatului Parlamentului, iar marele câştigător va primi un premiu special, în valoare de 1.000 de euro", se mai arată în comunicat.

Conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest 2015 este: "Elementele" - pământ, aer, apă, foc - elementele primordiale ale căror impuls generativ vor transforma Palatul Parlamentului, printr-un gigantic Big Bang de lumină şi culoare. Fiecare spectacol video şi fiecare fotografie propusă pot fi o combinaţie de oricâte elemente, poate fi abstract sau figurativ, realist sau simbolic, o mixtură complexă sau un singur element.

Cei şase câştigători ai concursului internaţional de idei pentru iMapp Bucharest vor fi anunţaţi pe site-ul oficial al evenimentului, www.imapp.ro, în 7 iulie. Mai multe detalii, împreună cu specificaţiile tehnice, pot fi găsite pe www.imapp.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONCURS,
VIDEO,
PMB
/actualitate/artistii-video-interesati-sa-participe-la-imapp-bucharest-2015-isi-pot-inscrie-proiectele-14448397
14448397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.