Ponta: PSD să arate că sprijină combaterea corupţiei, a clientelismului şi a acumulării de putere

Autor: Liviu Dadacus Postat la 13 decembrie 2014 79 afişări

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că PSD trebuie să întreprindă o acţiune clară şi consecventă prin care să arăte că sprijină în societate şi în interiorul partidului combaterea corupţiei, a clientelismului politic şi acumulării de putere la anumite persoane şi funcţii.

"În primăvară trebuie să facem noul proiect politic 2015-2019 care presupune două lucruri esenţiale: pe de o parte să avem grijă să îi apărăm şi să ne facem datoria faţă de cei peste cinci milioane de români care ne-au votat, iar pe de altă parte să încercăm să guvernăm bine şi să schimbăm în PSD lucrurile pe care toată lumea le cere să fie schimbate", a spus Ponta, după CExN a Organizaţiei de femei social-democrate.

În ceea ce priveşte schimbările în interiorul PSD, Ponta a precizat că se referă la adopatarea unei decizii foarte clare şi a unei acţiuni clare şi consecvente prin care partidul să arate că sprijină în societate şi în interior combaterea corupţiei, a clientelismului politic şi a acumulări de putere doar la anumite persoane şi la anumite funcţii.

Ponta a spus că această reformă i se aplică şi lui şi a arătat că are în vedere inclusiv schimbarea statutului PSD.

"Această reformă mi se aplică şi mie, nu porneşte de la mine. O reformă nu poate fi făcută decât printr-un efort colectiv şi aici mă refer la schimbarea Constituţiei, acolo unde va fi nevoie, la schimbarea legilor, la schimbarea stautului PSD", a spus Ponta.

El a arătat că statutul PSD va trebui să conţină prevederi foarte clare, care să nu mai lase loc de interpretări în acest sens.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD,
CORUPŢIE,
/actualitate/ponta-psd-sa-arate-ca-sprijina-combaterea-coruptiei-a-clientelismului-si-a-acumularii-de-putere-13719235
13719235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.