Ponta: Oamenii de afaceri pot transmite încredere şi stabilitate, chiar mai mult decât politicienii

Autor: Alexandru Moise Postat la 11 februarie 2014 38 afişări

Oamenii de afaceri pot transmite un semnal de încredere şi stabilitate de care România şi regiunea au mare nevoie, chiar mai mult decât oamenii politici, pentru că nu există democraţie şi societate stabilă decât acolo unde mediul de afaceri se dezvoltă, a afirmat, marţi, premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului a făcut această declaraţie în cadrul discursului pe care l-a susţinut la Forumul de afaceri Franţa-Europa de Sud-Est, 2014. El le-a spus oamenilor de afaceri prezenţi la lucrări că într-o lume deschisă nu se mai poate vorbi de "ţara ta", ci trebuie privită regiunea în ansamblu.

"Trebuie să te uiţi şi să înţelegi că nu poate fi bogăţie într-o ţară şi sărăcie în ţara de alături, că nu poţi să oferi un model de succes - iată ce se întâmplă la graniţele noastre - în primul rând pentru Moldova, după aceea pentru Ucraina, decât dacă arăţi că dezvoltarea economică, dreptatea socială, legile democratice sunt în beneficiul cetăţenilor din ţările care sunt în această regiune. Din acest punct de vedere, nu cred că există o democraţie stabilă şi o societate stabilă decât acolo unde mediul de afaceri se dezvoltă. Cred sincer că dumneavoastră sunteţi cei care puteţi să daţi, mai mult chiar decât oamenii politici, semnalul de încredere, de stabilitate, de care România şi regiunea au mare nevoie", a spus Ponta.

El a urat un an foarte bun tuturor companiilor şi a exprimat o apreciere deosebită pentru companiile care-şi achită obligaţiile fiscale.

"Vreau să urez un an 2014 cât se poate de bun pentru toţi cei care activează în domeniul de afaceri în România şi în regiune, pentru toţi cei care crează locuri de muncă, pentru toţi cei care plătesc taxe, în mod special - şi aici apreciez în mod deosebit companiile care plătesc şi taxe, nu doar activează - pentru toţi cei care au încredere în România, dar şi în alte ţări din regiune", a afirmat Ponta.

Şeful Executivului le-a mai spus celor prezenţi că ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, i-a comunicat că, marţi dimineaţă, un post TV francez important a difuzat un reportaj pozitiv despre România.

"Spunea domnul ambasador (...) că astăzi de dimineaţă, la una din televiziunile importante din Franţa, era un reportaj despre România şi, bineînţeles, primul impuls a fost să întreb dacă era despre romi sau dacă era despre ceva rău, şi mi-a spus: <<Nu, e ceva de bine. Este vorba despre oameni de afaceri, proiecte de succes ale companiilor franceze în România>>. Şi atunci, dacă într-adevăr reuşim să schimbăm chiar şi în media ceva, înseamnă că schimbarea este de substanţă", a mai spus premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
FRANŢA,
FORUM
/actualitate/ponta-oamenii-de-afaceri-pot-transmite-incredere-si-stabilitate-chiar-mai-mult-decat-politicienii-12061434
12061434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.