Ponta: Legea amnistierii şi graţierii nu va trece, din moment ce toată lumea s-a pronunţat împotrivă

Autor: Liviu Dadacus Postat la 27 octombrie 2014 54 afişări

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că este clar că Legea amnistierii şi graţierii nu va trece de votul Parlamentului, din moment ce s-a pronunţat toată lumea împotrivă, el arătând că tema legată de acest act normativ reprezintă un ”joc electoral”.

Solicitat să îşi spună opinia despre repunerea Legii amnistierii şi graţierii pe ordinea de zi a plenului Camerei, Ponta a răspuns: ”Am spus foarte clar că suntem împotriva adoptăriii acestei legi. Când va fi pe ordinea de zi...”

El a susţinut că opoziţia a ”uitat” să ceară ca această lege să fie repusă pe ordinea de zi, fapt pe care îl reclamă doar la televizor.

”Doar la televizor spun cei de la ACL că vor legea, în plen nu au spus absolut nimic”, a arătat Ponta.

În condiţiile în care un jurnalist i-a spus că Biroul Permanent nu a fost de acord cu repunerea pe ordinea de zi, iar în Birou majoritatea e deţinută de PSD, Ponta a răspuns: ”În plen nu au spus nimic. Cred că e un joc electoral. Eu vreau să reamintesc că ideea acestei legi a apărut de la colegi liberali şi că din moment ce s-a pronunţat toată lumea împotrivă e foarte clar că nu va trece”.

Deputaţii au respins, luni, cu 81 de voturi ”pentru”, 122 de voturi ”împotrivă” şi 5 abţineri, solicitarea liderului deputaţilor PNL, George Scutaru, de a pune pe ordinea de zi proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea, pentru a fi respins.

Scutaru a cerut o pauză de consultări în legătură cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.

După pauză, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că numai comitetul liderilor de grup poate decide asupra ordinii de zi, dar a supus la vot propunerea lui Scutaru, aceasta fiind espinsă.

Scutaru a afirmat că acest vot a arătat că PSD ţine la sertar proiectul legii amnistierii, pentru a-şi apăra colegii de justiţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
LEGEA GRAŢIERII,
/actualitate/ponta-legea-amnistierii-si-gratierii-nu-va-trece-din-moment-ce-toata-lumea-s-a-pronuntat-impotriva-13473230
13473230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.