Ponta: În momentele de supărare îi spun ministrului Ioana Petrescu că are cel mai nereformat minister

Autor: Alexandru Moise Postat la 15 septembrie 2014 44 afişări

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că în momente de supărare spune că Ministerul Finanţelor este cel mai nereformat minister, iar ministrul Ioana Petrescu doreşte să-i demonstreze că şi în această instituţie se pot schimba lucrurile şi se pot aduce în secolul XXI.

"Uneori, când mâ supăr pe Ministerul de Finanţe spun că e cel mai nereformat dintre ministerele noastre şi doamna ministru (Ioana Petrescu-n.r.) se supară şi ea şi vrea să îmi arate că totuşi se poate chiar şi la Ministerul de Finanţe să schimbăm lucruri şi să le aducem în secolul XXI", a spus Ponta la lansarea aplicaţiei "Spaţiul Privat Virtual", sistem informatic prin intermediul căruia contribuabilii vor putea comunica on-line cu administraţia fiscală.

Premierul a făcut această afirmaţie la finalul prezentării modului în care se utilizează sistemul. Reprezentanţii ministeruluiau spus că sistemul va deveni funcţional, pentru persoanele fizice din Bucureşti şi Ilfov, la 90 de minute după lansare, iar din 2015 în toată ţara.

Şeful Executivului a arătat că a fost circumspect în ceea ce priveşte funcţionarea aplicaţiei pentru că a mai avut experienţe negative în trecut.

"Vreau să vă zic şi eu «Bună ziua!». N-am vrut să vă zic «Bună ziua» până când nu am văzut că funcţionează sistemul, că am tot felul de experienţe cu sisteme care funcţionează şi nu funcţionează. Sper să funcţioneze şi peste 90 de minute, după ce într-adevăr va fi accesibil pentru cei din Bucureşti şi Ilfov, ca proiect pilot, urmând ca după aceea să aibă succes şi să-l extindem în toată ţara. Am vrut să particip la această lansare, despre care doamna ministru şi echipa domniei sale îmi spuseseră de mult timp, în primul rând pentru a mă convinge că funcţionează, iar în al doilea rând, pentru că am o anumită strategie în ceea ce priveşte sistemele mari, vorbesc de sistemele instituţionale şi Ministerul de Finanţe şi sistemul bugetar-fiscal este un sistem care are mare nevoie de reformă", a spus Ponta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
FINANŢE,
/actualitate/ponta-in-momentele-de-suparare-ii-spun-ministrului-ioana-petrescu-ca-are-cel-mai-nereformat-minister-13272235
13272235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.