Ponta: Îmi asum OUG privind primarii. Termenul va fi 45 de zile; Actul a fost criticat de Băsescu, de opoziţie şi de Ambasada SUA

Autor: Ioana Câmpean Postat la 28 august 2014 61 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate. El a anunţat că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile. Anterior actul fusese criticat de preşedintele Băsescu, de opoziţie şi de Ambasada SUA.

Premierul a făcut anunţul la începutul şedinţei Guvernului.

”Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta.

El a precizat că îşi asumă Ordonanţa de Urgenţă şi că în aceasta va fi stipulat un termen de 45 de zile, în care aleşii locali vor avea posibilitatea să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

Preşedintele Traian Băsescu declara, miercuri, că face un apel la Guvern şi la "responsabilitate" să nu emită ordonanţa de urgenţă referitoare la "transferul primarilor" şi a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de "sabotarea democraţiei" să o atace la CC dacă ordonanţa va fi aprobată. 

De asemenea, Ambasada SUA se declara îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul. 

Aproximativ 250 de persoane, între care liderii PNL şi PDL, în frunte cu Klaus Iohhanis şi Vasile Blaga, participă, joi dimineaţă, la un miting organizat de ACL în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali.  Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi la mitingul ACL din Piaţa Victoriei,că adoptarea OUG privind migraţia primarilor avantajează PSD la prezidenţiale, precizând că e o ”bătaie de joc” faţă de votul dat la alegerile locale, unde s-a ales pe criterii politice şi nu de ”frizură”.

 
		

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
ORDONANŢĂ,
PRIMARI
/actualitate/ponta-imi-asum-oug-privind-primarii-termenul-va-fi-45-de-zile-actul-a-fost-criticat-de-basescu-de-opozitie-si-de-ambasada-sua-13159898
13159898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.