Ponta, către ministru: Fermierii au dreptate, dar au banii; De ce protestează la Guvern? E spaţiu mare?

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 02 aprilie 2015 157 afişări

Premierul Ponta s-a arătat deranjat de faptul că Ministerul Agriculturii a întârziat plata subvenţiilor pe cap de animal, deşi avea fondurile necesare, arătând că fermierii au dreptate să protesteze, şi i-a solicitat ministrului de resort să le explice că, între timp, subvenţiile au fost plătite.

Mai multe sute de fermieri au protestat, joi, în faţa Platului Victoria, chiar în timpul şedinei de guvern, pentru întârzierea plăţii subvenţiilor.

"Am văzut că există o nemulţumire la fermieri, domnul ministru! Ştiam că aveţi toţi banii, de ce sunt nemulţumiţi fermieri?", l-a întrebat Ponta, în şedinţa de guvern, pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta i-a răspuns că a existat, într-adevăr, o anumită întârziere la plata subvenţiilor pentru cap de animal, "din cauza externe", dar a explicat că, de joi, fermierilor le-au fost achitate în conturi toate fondurile, fiind plătite circa 275 milioane lei.

"Dacă au banii, de ce protestează? Păi, mergeţi şi spuneţi-le că au banii în cont, să-i ia din cont. Şi de ce nu protesetează la dumneavoastră, de ce potestează la Guvern? E spaţiu mai mare? Data viitoare să încercăm să nu mai existe întârzieri! Până la urmă, oamenii au dreptate, e o diferenţă dacă îi dai la timp sau dacă îi dai cu peste o săptămână sau două mai târziu", a arătat premierul.

El i-a cerut, totodată, ministrului Constantin să prezinte fermierilor care protestează la Guvern "extrasul bancar" cu banii viraţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
AGRICULTORI,
PROTEST
/actualitate/ponta-catre-ministru-fermierii-au-dreptate-dar-au-banii-de-ce-protesteaza-la-guvern-e-spatiu-mare-14103006
14103006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.