Ponta: Apreciez întotdeauna poziţiile ambasadelor. Parlamentul ştie ce decizii să ia la Codul Penal

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 07 mai 2015 190 afişări

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că apreciază întodeauna poziţiile ambasadelor, după ce Ambasada SUA a precizat că urmăreşte îngrijorările generate de amendamentele propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, dar s-a arătat convins că Parlamentul ştie ce decizii să ia în această privinţă

"Apreciez întotdeauna poziţiile ambasadelor. Sunt convins că Parlamentul ştie ce decizii să ia", a spus Ponta, joi, întrebat de ziarişti dacă se impune modificarea Codului Penal, ţinând cont şi de poziţiile exprimate de ambasade, precum cea a SUA.

Ponta a confirmat că s-a întâlnit şi joi, la Guvern, cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România, Dean Thompson, după ce, miercuri, diplomatul american a venit, la Parlament, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, unde se aflau Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta.

Premierul Ponta a declarat că de fiecare dată a discutat cu diplomatul american despre organizarea Summit-ului Regional de Securitate Cibernetică, care va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti.

Senatorii Cristiana Anghel (PC) şi Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) au propus, marţi, în Comisia juridică, un amendament la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală, prin care "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice", înlocuind sintagma "suspiciuni rezonabile".

Amendamentul a fost susţinut în şedinţa Comisiei juridice de senatorul PSD Ovidiu Donţu, la proiectul pentru modificarea şi competarea legii nr. 286/2009, privind Codul Penal şi a legii nr. 135/2010, privind Codul de Procedură penală- L95/2015, şi a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Ambasada SUA a precizat, miercuri, că urmăreşte îngrijorările generate de amendamentele propuse la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală, subliniind că orice modificări trebuie analizate cu atenţie de toate părţile interesate, pentru a se asigura că nu subminează progresele recente obţinute în consolidarea statului de drept.

"Urmărim îngrijorările generate de amendamentele propuse de Parlament la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în această săptămână. Orice modificări aduse acestor coduri trebuie analizate cu atenţie şi în mod transparent de toate părţile interesate, pentru a se asigura că aceste modificări nu subminează progresele recente obţinute de România în consolidarea statului de drept şi în lupta anticorupţie", a transmis Ambasada SUA.

"Aşa cum am mai declarat, astfel de rezultate ar fi un semnal descurajator, mai ales pentru investitori. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru atragerea în România a investitorilor locali şi internaţionali", a precizat misiunea diplomatică, la solicitarea MEDIAFAX.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
SUA,
COD PENAL
/actualitate/ponta-apreciez-intotdeauna-pozitiile-ambasadelor-parlamentul-stie-ce-decizii-sa-ia-la-codul-penal-14224990
14224990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.