Ponta anunţă înăsprirea sancţiunilor pentru investitorii privaţi care nu-şi respectă obligaţiile

Autor: Mediafax Postat la 25 martie 2013 21 afişări

Statul va înăspri sancţiunile aplicate investi­torilor privaţi care nu îşi respectă anumite obligaţii, precum plata salariilor compensatorii, dar fără a deveni mult prea „protecţionist“ şi a descuraja investitorii, a spus premierul Ponta.

Ponta anunţă înăsprirea sancţiunilor pentru investitorii privaţi care nu-şi respectă obligaţiile

Statul va înăspri sancţiunile aplicate investi­torilor privaţi care nu îşi respectă anumite obligaţii, precum plata salariilor compensatorii, dar fără a deveni mult prea „protecţionist“ şi a descuraja investitorii, a spus premierul Ponta. „Am verificat şi toate obligaţiile la privatizare au fost îndeplinite. Ceea ce poate să facă statul român, şi face, este o cerere de ram­bur­sare de TVA. Dacă se încadrează în limitele legii, sigur, rambursarea se face, dar noi trebuie să ne îngrijim, să vedem care e soluţia - am discutat şi cu cei de la ANAF - ca banii să nu ajungă într-un fond din Rusia sau din Cipru, ci să se plătească salariile compensatorii“, a spus Ponta într-o emisiune TV. El a amintit că Guvernul încearcă să modifice şi legislaţia astfel încât să fie introduse sancţiuni mult mai dure pentru patronii care nu îşi respectă anumite obligaţii, precum plata salariilor compensatorii, dar fără ca statul să devină mult prea „protecţionist“ şi să descurajeze investitorii. Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-anunta-inasprirea-sanctiunilor-pentru-investitorii-privati-care-nu-si-respecta-obligatiile-10689353
10689353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.