Ponta: Am discutat de mai multe ori azi cu Isărescu pentru a găsi persoana pentru şefia ASF

Autor: Alina Novaceanu Postat la 17 martie 2014 32 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a discutat cu guvernatorul Mugur Isărescu pentru a găsi o persoană "nepolitică" şi cu suficientă experienţă şi prestigiu pentru conducerea ASF, arătând că au fost luate în discuţie mai multe nume însă nu s-a luat încă o decizie.

"Trebuie să facem cât mai rapid o numire la conducerea ASF şi am discutat de mai multe ori astăzi şi cu guvernatorul Mugur Isărescu, încercăm să găsim o persoană evident nepolitică, cu suficientă experienţă şi prestigiu în domeniu, care să asigure conducerea unei instituţii care a fost extrem de afectată în ultima vreme", a precizat Ponta.

Întrebat dacă este luat în discuţie şi numele lui Nicolae Dănilă pentru a ocupa funcţia de preşedinte al ASF, Ponta a răspuns: "Mi-aş dori, dânsul este membru în board-ul Băncii Naţionale, trebuie să şi vrea oamenii pe care-i propunem".

El a adăugat că a discutat cu Isărescu câteva nume de oameni capabili să conducă ASF, însă nu a fost luată o decizie, deoarece acei oameni trebuie să şi accepte.

"Am discutat împreună cu domnul Isărescu câteva nume pe care le-am considerat capabile să condusă ASF, însă până în acest moment nu am luat nicio decizie, pentru că trebuie să discutăm cu acei oameni, trebuie să şi accepte", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă toţi membrii Consiliului ASF ar trebui să-şi dea demisia, Ponta a răspuns că doar cei vinovaţi ar trebui să demisioneze, iar ceilalţi ar trebui să meargă mai departe "cu dosarul Astra şi domnul Adamescu".

"Marea bombă acolo şi am înţeles că sute de milioane de euro fraudaţi sunt la Astra şi la domnul Adamescu. Şi acum probabil au interpretat că ce i se întâmplă lui Ruşanu are legătură cu asta. Important că acolo trebuie aplicată legea, dacă e adevărat tot ce am fost noi informaţi despre acele uriaşe fraude trebuie în mod sigur făcută curăţenie la sânge în domeniul asigurărilor", a adăugat Ponta.

El a mai spus că aceste informaţii le are în mod oficial în urma întrunirii la care au luat parte reprezetanţi ai BNR, ai Guvernului şi ASF, în comitetul de stabilitate macroeconomică.

Pe de altă parte, surse din PSD au relatat că premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar fi discutat despre nominalizarea lui Nicolae Dănilă la şefia ASF. Dănilă a fost preşedintele BCR în perioada 1999-2007, iar din 2009 este membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
ISĂRESCU,
ASF
/actualitate/ponta-am-discutat-de-mai-multe-ori-azi-cu-isarescu-pentru-a-gasi-persoana-pentru-sefia-asf-12280024
12280024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.