Bursa de la Moscova creşte, după ce Crimeea a votat alipirea la Rusia

Postat la 17 martie 2014 35 afişări

Bursa de la Moscova a deschis luni în urcare, recuperând o mică parte din declinul puternic din ultimele două săptămâni, în pofida posibilităţii unor sancţiuni diplomatice şi economice împotriva Rusiei, după referendumul de duminică din Peninsula Crimeea.

Bursa de la Moscova creşte, după ce Crimeea a votat alipirea la Rusia

 Indicele RTS denominat în dolari al bursei de la Moscova afişează un câştig de 1,4% luni dimineaţă, în timp ce indicele MICEX, denominat în ruble, a urcat cu 1,3%, potrivit Financial Times.

Ambii indici au deschis în urcare cu peste 2%, dar s-au retras ulterior. Bursele vest-europene au deschis în urcare, cu evoluţii pozitive pe toate cele trei mari pieţe, Londra, Frankfurt şi Paris.

Indicele MICEX a pierdut peste 16% în ultimele trei săptămâni, pe fondul escaladării tensiunilor din Ucraina.

Rubla a scăzut luni dimineaţă cu 0,3%, la un curs de 36,65 unităţi pe dolar, aproape de minimul istoric.

Statele Unite şi Uniunea Europeană ar putea anunţa luni o serie de sancţiuni împotriva Rusiei menite să descurajeze intervenţia în Ucraina.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bursa-de-la-moscova-creste-dupa-ce-crimeea-a-votat-alipirea-la-rusia-12277589
12277589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.