SIPRI: Importurile de armament ale Indiei şi Pakistanului sunt în creştere puternică

Postat la 17 martie 2014 24 afişări

India, Pakistan şi Arabia Saudită şi-au sporit importurile de arme în ultimii cinci ani, pe o piaţă mondială în expansiune netă, potrivit unui raport al Institutului internaţional de cercetare pentru pace din Stockholm (SIPRI), publicat luni la Paris.

SIPRI: Importurile de armament ale Indiei şi Pakistanului sunt în creştere puternică

 Importurile indiene au progresat cu 111 la sută între anii 2004-2008 şi perioada 2009-2013, trecând de la 7 la sută la 14 la sută din totalul importurilor mondiale, afirmă SIPRI. Importurile pakistaneze de sisteme de arme majore au progresat în acelaşi timp cu 119 la sută şi de la 2 la sută la 5 la sută din piaţa mondială.

China (5 la sută din importuri), Emiratele Arabe Unite (4 la sută) şi Arabia Saudită (4 la sută), completează toul celor cinci ţări importatoare. Cu 14 la sută din piaţa mondială, volumul de importuri ale Indiei este astfel aproape de trei ori mai ridicat decât cel al Pakistanului şi Chinei, care urmează în clasamentul ţărilor importatoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sipri-importurile-de-armament-ale-indiei-si-pakistanului-sunt-in-crestere-puternica-12277092
12277092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.