Un nou exit pentru Radu Georgescu: Axigen Messaging

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 martie 2014 108 afişări

Un grup de investitori români cu investiţii în industria IT locală a cumpărat Axigen Messaging, un furnizor de soluţii de comunicare prin e-mail şi parte a grupului de firme IT GeCAD Group, deţinut de antreprenorul Radu Georgescu.

Un nou exit pentru Radu Georgescu: Axigen Messaging

"GeCAD Group anunţă vânzarea Axigen Messaging către un grup format din patru antreprenori români cu investiţii în industria IT locală. Valoarea tranzacţiei este confidenţială. Dezvoltarea Axigen a început în 2004, cu obiectivul de a furniza o tehnologie de top în domeniul comunicării prin e-mail, atât în România cât şi global. În cei 10 ani de existenţă, activitatea s-a extins la nivel internaţional şi tehnologia Axigen a ajuns să fie adoptată de către furnizori de servicii Internet, operatori telecom, instituţii guvernamentale şi companii de pe tot cuprinsul globului", se arată într-un comunicat al GeCAD Group.

Decizia ieşirii din acţionariatul Axigen Messaging a fost dorinţa de a include societatea într-un grup de integratori IT care să îi permită un acces mai facil la clienţi şi proiecte complexe. "Aceasta este o decizie strategică pentru GeCAD Group şi asigură totodată Axigen Messaging posibilitatea de a continua să crească şi să se dezvolte. Antreprenorii care au achiziţionat Axigen au investit în mai multe companii tehnologice, printre care Modulo Consulting, un integrator de soluţii profesionale IT, personalizate şi complete", se spune în comunicat.

Potrivit lui Georgescu, GeCAD se concentrează pe companii de internet şi eCommerce. "Mă aştept ca Axigen să crească exponenţial de acum înainte, primind un impuls puternic din partea noilor acţionari, atât în activitatea de vânzări şi marketing, cât şi în cea de dezvoltare a unor noi tehnologii şi servicii", spune Georgescu. Unul dintre cei patru antreprenori, Bogdan Moldovan, a afirmat că Axigen este un produs de comunicare adresat atât furnizorilor de servicii de internet, cât şi organizaţiilor care vor să îşi eficientizeze fluxul de comunicare şi colaborare internă, ce are un potenţial mare şi pe care îl vom dezvolta în continuare.

Tranzacţia Axigen Messaging este a patra operaţiune de acest fel realizată de Georgescu, după vânzarea antivirusului RAV către Microsoft în 2003, a integratorului de soluţii de plăţi electronice Gecad ePayment către Naspers în 2010 şi a furnizorului local de soluţi şi servicii pentru distribuţia electronică de software Avangate către fondul american de investiţii Francisco Partners în 2013.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-exit-pentru-radu-georgescu-axigen-messaging-12273247
12273247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.