Ponta: Aderarea la Zona euro în 2015 este posibilă, dar nu probabilă

Postat la 14 decembrie 2012 25 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles, că termenul de aderare a României la Zona euro în 2015 este încă obiectivul oficial, iar teoretic acest lucru este posibil, dar nu este probabil, el adăugând că aderarea trebuie să se facă atunci când ţara va fi pregătită.

"O să facem o analiză împreună cu BNR şi o să vedem dacă acest termen mai este un termen realist (...) Până atunci acesta (2015 n.r.) este termenul oficial", a declarat premierul Ponta la Bruxelles, după reuniunea PES.

De asemenea, întrebat dacă mai este posibilă aderarea în 2015, el a răspuns că "este posibil, dar nu este probabil"".

Ponta a arătat că se încearcă respectate toate criteriilor de convergenţă din strategia stabilită de Ministerul de Finanţe şi BNR tocmai pentru ca aderarea să aibă loc atunci când ţara va fi pregătită.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ponta,
Aderarea la Zona,
probabilă
/actualitate/ponta-aderarea-la-zona-euro-in-2015-este-posibila-dar-nu-probabila-10392487
10392487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.