Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare protestează în faţa Ministerului Finanţelor

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 ianuarie 2022 21 afişări

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) vor protesta luni în faţa Ministerului Finanţelor.

Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare protestează în faţa Ministerului Finanţelor

Angajaţii din poliţie şi din penitenciare cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană şi de echipare la nivelul anului 2022.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că, prin lipsa de interes a guvernanţilor faţă de structurile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, clasa politică urmăreşte deprofesionalizarea şi slăbirea autorităţii oamenilor legii în faţa infractorilor. Combaterea criminalităţii, siguranţa naţională, liniştea publică şi protecţia cetăţeanului nu se pot realiza cu un poliţist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare şi fără sprijin real din partea factorilor de conducere.

Sindicaliştii sunt de părere că, în România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajaţii din poliţie şi din penitenciare nu sunt plătiţi în mod corespunzător şi nu sunt instruiţi să aplice legi eficiente în combaterea criminalităţii. Pe termen mediu şi lung, cetăţeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce şi ce mai mult.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sindicate,
protest,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.