Poliţista responsabilă de protecţia Ducelui şi Ducesei de Cambridge a demisionat din postul de 100.000 de lire pe an: „Valorile mele nu mai sunt în aceeaşi direcţie cu cele ale organizaţiei”

Autor: Georgiana Călin Postat la 31 august 2016 1058 afişări

Sarah Hamlin, ofiţer senior de poliţie, responsabilă de protecţia prinţului William şi soţiei sale Kate la casa lor din Norfolk, a renunţat în mod neaşteptat la postul ocupat, la scurt timp după ce a adus critici în mod public, pe social media, breslei în care lucrează.

Poliţista responsabilă de protecţia Ducelui şi Ducesei de Cambridge a demisionat din postul de 100.000 de lire pe an: „Valorile mele nu mai sunt în aceeaşi direcţie cu cele ale organizaţiei”

Şefa poliţiei din Norfolk şi Suffolk, Sarah Hamlin, în vârstă de 48 de ani, care câştiga un salariu de 100.000 de lire sterline pe an, şi-a anunţat public plecarea după 30 de ani de muncă, printr-o serie de tweet-uri. Ea a fost numită în 2014 pentru a conduce echipa de protecţie regală ce asigura securitatea lui William, Kate, a prinţului George şi prinţesei Charlotte la casa lor din Anmer Hall.

Ieri dimineaţă şi-a uimit cei 3.600 urmăritori pe contul ei oficial de Twitter spunând că „valorile sale nu mai sunt în aceeaşi direcţie cu cele ale organizaţiei”. La scurt timp a a postat din nou următoarele: „Şi le doresc colegilor şi prietenilor toate cele bune. Să sperăm că de poliţia se poate recupera, iar bunăstarea ofiţerilor şi a personalului este o prioritate. "

Mamă a doi copii, Hamlin nu a explicat de ce afirmă că valorile sale nu mai corespund cu cele ale poliţiei din Norfolk, unde lucrează de la vârsta de 18 ani. Ea a fost promovată în iunie 2014, când a intrat în serviciile de protecţie pentru Norfolk şi Suffolk, ocupându-se în special de infracţiunile organizate, de informaţii, investigaţii majore, medicină legală şi operaţiuni specializate, împreună cu justiţia penală şi protecţia regalităţii. În luna februarie a acestui an, poliţista a mai scris pe blogul personal o lungă comparaţie între cariera sa şi schiatul, spunând că a suferit „o mulţime de suişuri şi coborâşuri şi a trecut prin munţi greu de cucerit”.

Poliţia din Norfolk a făcut o serie de reduceri ale bugetului în ultimii cinci ani, pentru a se ajusta la cei 25 de milioane de lire acordaţi. Acest lucru s-a realizat printr-un şir de reorganizări şi rulând în comun multe servicii cu poliţia din Suffolk.  Săptămâna trecută aceştia au spus că mai încearcă să economisească în continuare cinci millioane de lire sterline, anunţând un plan de a restructurare a  site-ul său.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.