WikiLeaks despre Voronin: cat costa o alianta cu liderul comunist

Postat la 05 decembrie 2010 19 afişări

Liderul comunist Vladimir Voronin i-a propus lui Marian Lupu zece milioane de dolari pentru a incheia o alianta politica in timpul crizei din 2009 din Republica Moldova, se arata intr-o nota diplomatica a ambasadei americane la Chisinau, publicata de WikiLeaks.

Marian Lupu, care a plecat din PCRM in iunie 2009, a refuzat oferta. Marian Lupu a formulat o contrapropunere, sugerandu-i lui Voronin sa obtina cele opt voturi necesare pentru alegerea sa in parlament, in schimbul imunitatii acordate lui si familiei sale. Scena i-a fost povestita ambasadorului american de Marian Lupu.

Dar diplomatul a auzit si o alta varianta de la Vladimir Voronin, la 14 septembrie. Seful statului i-a confirmat doua intalniri cu liderul Partidului Democrat si propunerea sa reinnoita de a inchega o coalitie. "Potrivit lui Voronin, Lupu parea 'pierdut', dar a declarat ca nu poate accepta o asemenea oferta", povesteste ambasadorul, intr-o nota trimisa la 16 septembrie 2009.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/wikileaks-despre-voronin-cat-costa-o-alianta-cu-liderul-comunist-7778678
7778678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.