Un vot la limita

Postat la 07 decembrie 2007 1 afişăre

Guvernul Italiei a obtinut la limita votul de incredere al Senatului pentru adoptarea legislatiei care permite expulzarea cetatenilor UE considerati un pericol la adresa sigurantei publice.

Premierul Romano Prodi nu detine decat o majoritate extrem de mica in Senat - doi senatori, iar votul de incredere a fost castigat tocmai datorita acestei diferente cu 160 de voturi "pentru" si 158 "impotriva". O infrangere ar fi dus la demisia guvernului Prodi.

Decretul ce inaspreste regimul expulzarilor a fost emis de guvernul italian luna trecuta, pe fondul revoltei opiniei publice fata de infractiunile puse pe seama imigrantilor in general si in special fata de cei romani. Pentru a deveni lege, pachetul de masuri mai trebuie aprobat si de camera inferioara a parlamentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Italia,
imigranti
/actualitate/politic/un-vot-la-limita-1078540
1078540
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.